Voordelen van autolease voor een eenmanszaak

Het leasen van een auto is voor heel wat bedrijven in Nederland een handige optie, vooral als het werk vereist dat je vaker over de weg bent. Er wordt vaak gedacht dat een leaseoptie meer voor grote bedrijven, met meerdere werknemers is. Niets is minder waar! Ook als zelfstandig ondernemer, kun je de optie van auto leasen als eenmanszaak overwegen. Waarom je dat zou moeten doen vertellen we hier.

Overzichtelijk

Voor een eenmanszaak heeft deze leaseauto een aantal voordelen. Zo krijg je elke maand alleen 1 factuur met alle autokosten binnen. Dit is veel handiger en overzichtelijker, vooral als je bedenkt dat je als enige medewerker van het bedrijf alles zelf moet doen, ook de administratie. Door een auto te leasen weet je aan het eind van de maand gelijk hoeveel de auto je gekost heeft, zonder een heleboel bonnen en andere papieren te moeten verzamelen.

Geen grote investering

Wanneer je een auto zou kopen, dan betaal je in 1 keer een groot bedrag. Dit geld zit dan vast, iets wat je als zelfstandig ondernemer liever niet moet doen. Autolease is veel voordeliger, omdat je elke maand een vast bedrag betaalt en dus meer geld overhoudt voor andere investeringen.

Gemak

De meeste autoleasebedrijven geven all in one service, wat betekent dat je eigenlijk niet veel hoeft te doen aan de auto, behalve de tank bijvullen. Dingen als pechhulp, reparatie, onderhoud, vervangend vervoer, enz. zijn allemaal voor rekening van het leasebedrijf.

Professionele indruk

Last but not least maakt een goed uitziende auto een zeer goede en professionele indruk bij klanten, vooral als je voor zaken bij de klanten aan huis moet gaan. Dit is een grote hulp om in de eerste plaats klanten aan te trekken en ze te behouden.

Tot slot

Zakelijk leasen is dus niet alleen voor de grote bedrijven, ook als ZZP’er kan je profiteren van de vele voordelen van een leaseauto.