Auto verkopen

U wilt een andere auto gaan kopen!  maar wat gaat u doen met uw huidige auto? Gaat u deze zelf verkopen via het internet of maakt u gebruik van een auto-inkoopbedrijf. Het kan ook voorkomen dat u de auto gewoon inruilt op uw nieuwe auto of occasion. Als u uw auto wilt gaan verkopen kunt u dit op verschillende manieren doen. Natuurlijk wilt u een prima prijs voor het voertuig ontvangt.  Daarbij komt de vraag wat is mijn auto nog waard en hoeveel zou ik er voor terug kunnen voor terug kunnen krijgen. Het is heel gemakkelijk om zelf een onderzoek uit te gaan. Door het kenteken check en vergelijk soortgelijke auto’s met hetzelfde bouwjaar en dezelfde kilometerstand. Zo heeft u een indicatie van hoeveel een auto nog kunt opgaan brengen. Vaak is particulier verkopen wel lastiger. De auto moet in goede staat zijn en vaak wil de potentiële koper ook weten of de auto regelmatig bij de garage is geweest voor onderhoud. Wellicht heeft u alle onderhoudshistorie paraat met bijbehorende factuur dan is dit heel makkelijk kunt u dit goed overleg aan de potentiële koper. Niet voor iedereen is dit het geval zeker niet als de auto al wat jaren oud is. Mocht u de auto toch particulier willen gaan verkopen is het altijd handig de auto te voorzien van een nieuwe APK keuring. Veel nieuwe eigenaren hebben geen zin om een auto te kopen waarmee ze de volgende dag naar de garage moeten gaan en moeten vaststellen dat er nog de nodige kosten moeten worden gemaakt om de auto in goede staat te krijgen. Niemand zit erop te wachten om een kat in de zak te koop en verborgen kosten te moeten gaan betalen. Maar het tegendeel is ook waar klus auto’s of voertuigen met gebreken worden ook gewoon verkocht. Genoeg particulieren met twee rechterhanden durven dit risico wel aan!

Auto verkopen particulier

Natuurlijk zult u zelf moeten bepalen of u de auto particulier gaat verkopen of wellicht inruilt bij een dealer of auto-inkoopbedrijf. Zelf verkopen is vaak het voordeligst u kunt dan zelf de prijs vaststellen maar dit betekent wellicht ook dat u even geduld moet hebben voordat er zich de juiste koper bij u meldt. Dit hoeft niet altijd het geval te zijn! Sommige auto’s zijn zeer gewild en worden echt heel snel verkocht. Ook handelaren kijken regelmatig op het internet of ze de auto’s kunnen kopen waar zij interesse hebben. Ook handelaren uit het buitenland zijn in Nederland actief. Het Nederlandse wagenpark is vrij jong en goed onderhouden! Hierdoor komen ze in ons kleine landje auto’s kopen welke worden geëxporteerd om vervolgens in uw een land met een hoge prijs te kunnen verkopen. Zeker dieselauto’s zijn Nederland helemaal niet meer zo gewild. Er is een hoop commotie ontstaan over de uitstoot van diesels en in de meeste binnensteden worden diesels al geweerd. Heeft u een diesel auto die u wilt verkopen omdat hij zelf minder kilometers gaat rijden dan is particulier verkopen helemaal zo gek nog niet want ook voor dieselvoertuigen met een hoge kilometerstand zijn genoeg geïnteresseerd koper te vinden.

Auto verkopen export

Helaas geldt dit niet voor elke auto. Sommige voertuigen en modellen zijn gewoon erg gewild doordat de motoren, het model zich de afgelopen jaren goed heeft begeven. Veel export handelaren welke op zoek zijn naar Nederlandse auto’s zijn uitsluitend op zoek naar Duitse voertuigen hierbij moet denken aan Volkswagen, Seat maar ook Skoda. Dergelijke voertuigen zijn het Oostblok erg gewild. Voornamelijk auto’s met dieselmotoren maar ook benzinemotoren worden veelvuldig geëxporteerd. Franse automerken of echt oudere auto zijn vaak lastiger te verkopen. Niet elke auto is hetzelfde de ene auto verkoopt u sneller als de andere auto. Het merk en model is van groot belang! Heeft de auto echt grote problemen zoals een kapotte motor of turbo. Dan is particuliere verkopen niet zo eenvoudig. Vaak kunt u de auto dan beter aanbieden bij een auto inkoopbedrijf of autosloperij. De auto zal dan worden ingekocht voor de onderdelen. Ook dan kunt u nog een vergoeding ontvangen op voor uw auto. Heeft u een auto die u particulier echt niet krijgt verkocht? Kijk dan eens op sloopauto-online.nl zowel sloopauto’s als tweedehands auto kunnen hier worden aangeboden. U ontvangt altijd een gratis waardebepaling waartegen u de auto direct kunt verkopen.