Wat is de waarde van mijn auto?

Het is geen geheim dat een auto elk jaar in waarde daalt. Hoeveel de auto in waarde daalt hangt namelijk af van verschillende factoren en het verschilt ook per auto. Bij de waarde berekening wordt er niet alleen gekeken naar het merk, maar ook naar het model, de kleur en het energielabel.

Hoeveel krijg ik voor mijn auto?

Wat je krijgt hangt af van als je de auto verkoopt of ruilt. Auto ruilen is meestal minder in waarde, omdat de persoon het weer wil verkopen. Je auto inruilen is echter gemakkelijk, maar niet altijd even voordelig dus. De inruilwaarde van je auto is namelijk altijd lager dan de dagwaarde.
De kunst is vaak om de winstmarge van de dealer te pushen door iets van de prijs van de nieuwe auto af te halen óf je eigen auto hoger in te laten schatten. Echter laten veel garagehouders zich niet vaak iets wijsmaken als het op de waarde van auto’s aankomt. Daarnaast is hun waarde oordeel over hoeveel je voor je auto terugkrijgt, vaak gebaseerd op een schatting en geen taxatie.

Bij een verkoop van een auto, krijg je vaak meer terug. Het enige is dat je soms lang wacht voordat het verkocht is, en je veel meer moet inzetten voor de verkoop. Een auto die langer te koop staat heeft kosten, omdat je wegenbelasting en verzekering moet blijven betalen.
De waarde auto wordt berekend wanneer een nieuwe koper zich aanmeldt. Ook gaat er onderhandelt worden over de prijs.
Al met al hangt het er dus vanaf wat jij wilt en bereid bent te krijgen voor je auto.