Hoe wordt de BPM berekent?

De belasting berekent over de hoeveelheid aan schade die een auto toebrengt aan het milieu,  wordt in de vorm van de BPM geheven en dient het betaald te worden wanneer een auto, nieuw of tweedehands, in ons land wordt geimporteerd. Voor de berekening van het te betalen bedrag dient er rekening gehouden te worden met een aantal factoren en komt er daar ook nog bij kijken dat de regelgeving eromtrendt steeds weer verandert wordt. Dat maakt het soms toch wel wat lastig, vooral omdat bij een verkeerde berekening de Belastingdienst zich het recht behoudt de indiening af te wijzen.

Met de juiste berekening kan het te betalen tarief laag worden gehouden

Omdat de Belastingdienst alleen richtlijnen geeft over de wijze van berekening en daarbij de ruimte laat om voor de berekening gebruik te maken van wat handige foefjes, kan er een voordelig tarief worden berekent. Het is echter geen eenvoudige opgave om de berekening zelf uit te voeren en kan er gelukkig van een BPM calculator gebruik worden gemaakt om je een aardig handje mee te helpen. Er zijn op verschillende websites versies te vinden van zo een BPM calculator en is het resultaat altijd een berekent tarief dat voordelig uitvalt. Echter kan het nooit kwaad om toch eens even een snelle eigen berekening uit te voeren.

De Belastingdienst moet het bedrag wel eerst goedkeuren

Belangrijk bij het berekenen van de BPM is dat de Belastingdienst er wel mee eens zal moeten zijn met de hoogte van het bedrag. Bij gebruikmaking van de calculator wordt er met alle relevante factoren rekening gehouden waardoor de kans op afwijzing er niet meer is. Het gebruik van de calculator boven het zelf aan de slag gaan met het bereken is dus voordelig en bespaar je er een heleboel tijd mee. Kijk dus op het internet even rond voor het vinden van de juiste website voor het vinden van een BPM calculator en dient er meestal wel een klein bedrag betaald te worden om ervan gebruik te  mogen maken.